Indulás előtt..
2020. május 20. írta: Hello Ázsia!

Indulás előtt..

"Egy jó kávé indulás előtt?" Szinte minden alkalommal elhangzik ez a kérdés a reptéri beszállást megelőzően, legyen az akár kora reggel, akár késő este. Valahogy rutinná, megszokássá vált az elmúlt évek alatt. A szokásokhoz ragaszkodva a blog útra bocsájtásának is egy csésze gőzölgő kávé mellett állunk neki, az indulás előtti készülődés és izgalom hangulatának felidézésére. Valahogy el kell kezdeni ezt is, talán hasonlóan, mint egy utazást. Végül is az írás – és az olvasás – is az utazás egy formája.

Az elmúlt bő egy évtizedben az utazás és a felfedezés a szenvedélyünkké vált. Ha tehetjük évente többször is útra kelünk, a cél általában Dél-, Délkelet-Ázsia, néha a Közel-Kelet egyik országa. Összességében több hónapot töltöttünk Srí Lankán, bejártuk és felfedeztük szinte az egész szigetet, eljutva kevésbé ismert, eldugott kis helyekre is. Az ország még Délkelet-Ázsián belül is szerelem volt az első látásra, még ha kicsit elcsépeltnek is hangzik a kijelentés, de a későbbiekben biztosan központi helyet fog elfoglalni a blog életében (ahogy a mienkben is azt teszi). Jártunk több alkalommal Thaiföldön, Kambodzsában, a Maldív-szigeteken, Balin, Katarban, Izraelben, az Egyesült Arab Emirátusokban, szándékosan nem csak Dubai-t kiemelve, hiszen van ott más látnivaló is.

Most kicsit nehezebb időszakot élünk át. A járványhelyzet miatt, a határokat lezárták, ki tudja, hogy meddig nem lesz lehetőség utazni. Valahogy a sors úgy hozta, hogy mindketten a korlátozások által legjobban sújtott iparágakban dolgozunk, így itthonról végezzük a munkánkat (legalábbis ami még maradt belőle). A kényszerű szobafogsággal egy kis szabadidő is szakadt a nyakunkba, így már semmi mentség nem maradt annak ismételt elhalasztására, hogy átválogassuk a rég - és nem is olyan rég - elkészült, talán kicsit elfeledett képeket és videókat, majd megpróbáljuk átlátható és maradandó formába önteni az átélt élményeket, kalandokat, tapasztalatokat.

Általában az írásnak kell, hogy legyen valamilyen célja. Lehet ez egy terápia – talán pont az utazásmentes időszakok átvészelésére, mások - akár saját magunk - szórakoztatása, vagy hogy az egymást követő bejegyzéseken keresztül eljussunk A-ból B-be, legyen bárhol is a kiindulópont és a végcél. Ez a blog valahogy minden egyszerre. Szól saját magunknak is, hogy ne merüljön feledésbe az a sok élmény és kaland, a rengeteg tapasztalat. Szól mindenki másnak aki szeret - vagy csak szeretne - utazni, előre gyűjt információkat a kiszemelt úticélról, vagy csak útleírásokat olvasgatna, idegen kultúrákkal ismerkedne és távoli vidékekről, életről készült fotókat nézegetne.

⚠️ Kövessetek minket a Facebookon és az Instagramon is:
https://www.facebook.com/helloazsiablog/
https://www.instagram.com/helloazsia/

#utazunk #indulunk #uton #travel #travelphotography #helloazsia #helloazsiablog #srilanka #kambodzsa #thaifold #maldiv #maldivszigetek #izrael #dubai #katar

A bejegyzés trackback címe:

https://helloasia.blog.hu/api/trackback/id/tr5615709714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása